Nyheter

Här läggs nyheter ut inom klubben, det mesta kommer ut även på facebook, så titta gärna in på facebook sidan med, ni finner den via att klicka på länken här: https://www.facebook.com/groups/772281713271229

UPPDATERAD! 1/6

Galleriet, bilder från årsmötet och SSDVs utställning i Sokloster

Valphänvisning reglerna

Styrelsen och valphänvisning uppdaterad 28/5

Förhållningstider årsmötet 14/5-22

10:00 är det samling för de som anmält till anlagsprov i viltspår.

12:30 Annica Larsson från Essential foods pratar foder och delar ut foderprover

13:00 Klubben grillar och bjuder på korv och fika

13:30 Årsmötet börjar

14:30 Lotteri med fina priser

14:45 Anders Wideson berättar om jaktprov

Obs! ny tid.Kallelse till årsmöte för Svenska Rasklubben Gonczy Polski När: Lördag 14 maj 2022. Årsmötet startar 13.30.Plats: Axtorp Jakt i Sandhem några mil väster om Jönköping.

Anmälan till årsmötet görs till Bertil Karlsson på bertilkson@telia.com. Vi önskar anmälan senast 6 maj för att beräkna fika och korv.

Klubben grillar och bjuder på korv från 13.00. Tänk på att din medlemsavgift måste vara betald, så att den kan kontrolleras av kassör, senast två dagar före årsmötet.

Har du förslag till valberedningen så kontakta Roger Österqvist, osterqvist@telia.com, tfn 070-3969387.

Klubben kommer sponsra med 700:- för hundar som går diplomtest i vildsvinshägnet under dagen, bokas med med Axtorp.

Träning i hägn bokas med Axtorp. De bjuder på 100:- på träningsavgiften så kostanden blir 600:- för en träning.

Viltspår anlagsprov, 6 platser, klubben bjuder på provkostnad, först till kvarn. Viltspåren bokas hos Bertil på bertilkson@telia.com.

Lotteri med fina priser. Bland annat lottar vi ut att ett ekipage får skjuta en gris för sin hund i hägnet samma eftermiddag. (Finns även möjlighet att köpa detta bokas snarast hos Axtorp 076-1366113)Varmt välkomna! Se adress på axtorpjakt.se

Februari 17, 2022:

Mycket nytt som läggs upp här under idag, viktigt att ni läser hela texten för att få all information som klubben har att delge.

KOMMANDE VALPAR:
Nu information under VALPAR OCH KOMMANDE KULLAR SOM FÖLJER SRGPS KRAV FÖR VALPHÄNVISNING planerad kull utlagd med kontakt information till uppfödaren/tik ägaren vid intresse av valp. Detta är även en ny sida på hemsidan.

UTSTÄLLNINGS INBJUDAN SSDV:
SSDV inbjuder till officiella utställning i Skokloster i samband med Swedish Game Fair den 26 maj 2022 (Kristi Himmelfärdstorsdagen)

Domare: Bengt-Åke Bogren som har specialiserat sig på alla SSDV’s raser.
Bengt-Åke är en domare som har stor erfarenhet av många raser och han har varit domare under många år. Han håller också kurser och utbildningar i anatomi och bedömning och är aktiv SKK i domar- och uppfödarfrågor. Sist men inte minst är Bengt-Åke en väldigt trevlig, hanterar hundarna på ett bra sätt och håller öppen kritik. För er som var på utställningen 2017 på Elmia kommer kanske ihåg Bengt-Åke Bogren, han var med som domaraspirant för domare Jan Ryk från Polen, det året.

Anmälningsavgifter och betalningsinformation finns i blanketten.
Vi hoppas förstås att pandemin fortsatt ligger på hanterlig nivå och att inga restriktioner tillkommer, eller rekommendation om covidpass blir aktuellt. Vi följer vad FHM rekommenderar och vad mässledningen beslutar.

Swedish Game Fair bjuder på inträdeskostnaden för en person per anmäld hund. Information kommer att skickas ut ca en vecka före utställningen tillsammans med nummerlapp och PM. Tänk på att se över hundens vaccinationer. Senaste vaccination (valpsjuka) får inte vara äldre än 4 år. Grundvaccination är ca 8 veckor, 12 veckor och vid 1 års ålder. Härefter minst vart fjärde år.

Välkomna att anmäla
Länk till anmälningsblankett
https://forms.office.com/r/Z8YybA6Qvb

KLUBBMÄSTERSKAP I VILTSPÅR 2022:
SSDVS KLUBBMÄSTERSKAP I VILTSPÅR 2022
Klubbmästerskapet hålls, som tidigare år, i Nävekvarn (2,5 mil om Nyköping) den 24 april 2022 (OBS! datumet).
Vill du representera SRGP så anmäl dig för att vara med i uttagningen av SRGP’s ekipage. Det är de tre bästa hundarna från varje rasklubb som får tävla och anmälningsavgift betalas av SRGP.
Anmäl dig senast den 15/3!
Anmälan sker till Eva Jonsson på mejl eva.jonsson81@gmail.com

Övernattningsmöjligheter:
Vandrarhem Brukets Marina tel: 0709-999740
Vandrarhem Lodge Långhalsen tel: 0702-234252
Lasätter gård tel: 0155-53033
Nyköping vandrarhem tel: 0155-21810
OBS! Kontrollera om vandrarhemmen är öppna och om man får ha hunden på rummet.Januari 14, 2022:

Klubben vill gärna att så många som har möjlighet meriterar sin Gonczy Polski.

Det kan vara jaktprov, BPH (Beteende och personlighetstest), viltspår, utställning eller diplomtest i hägn, till exempel!

Styrelsen har därför beslutat att för medlemmar denna period sponsra ekipage med halva avgiften för BPH mot bevis på genomfört prov (hunddata).

Gäller t.o.m. 2022-06-31

Sponsra ekipage som gör SSDV’s jaktprov (drevprov vildsvin) med 700:- fram till och med 2022-01-31 mot bevis på startat jaktprov.(Gäller från 2021-11-30)

Kontakta kassören för att ansöka om utbetalning.

September 01, 2021:

STORT GRATTIS till Linda Åkerberg Petronio och Söderhavets Binja till vinsten på SSDVs viltspår SM den 08/08-2021. En otroligt bra representant för rasen och en fantastisk förare därtill, tillsammans visar de verkligen vad Gonczy Polski kan uppnå. Rasklubben önskar er ett fortsatt LYCKA TILL i spårmarkerna och hoppas vi ser er ute i spår skogen igen.

Söderhavets Binja och föraren Linda Åkerberg Petronio

September 01, 2021:

STORT GRATTIS till C.I.E., DK&PL UCH, JEUW-18, JWW-18, NORD V-19, SE V-18-19 Grandel Inwy Odszukac Wiatr och ägaren Sofie Krigholm som den 23/08-2021 var iväg på utställning i Backamo, Ljungskile och tog hem allt. Denna vackra hanen tog först hem BIR (Bäst i Ras) blev sedan BIG 1 (Bäst i Grupp 1) där han tävlade mot alla BIR hundar inom grupp 6 och vann över dem alla. Piotr, som han kallas hemma, tog sig då vidare till BIS (Best In Show) finalen där han tävlade emot alla BIG vinnande hundar ur de totalt 10 olika ras grupperna. Även här presterade han till max och blev BIS 1. Att bli BIS 1 på en utställning är en stor bedrift och inte många som får uppleva denna känslan och prestation. Piotr är den första Gonczy Polski i Sverige att få äran att bli BIS 1 och är en av få i Europa och resterande av världen.
Det var över 2400 hundar anmälda till utställningen och att få se en Gonczy Polski bli nummer 1 av dessa är en glädje för alla som äger rasen.
Piotr är uppfödd av Aleksandra Garbacz i Polen.

:

Kallelse till årsmöte för Svenska Rasklubben Gonczy Polski

När: Lördag 12 juni 2021. Årsmötet startar 12.30.Plats: Mamima Jakt, Boda, Östra Ryd.Anmälan till årsmötet görs till Bertil Karlsson på bertilkson@telia.com. Vi önskar anmälan senast 5 juni för att beräkna fika/enklare lunch. Klubben grillar och bjuder på korv från 11.30.Då mötet troligen måste genomföras utomhus (pga coronarestriktioner) medtag egen stol/ryggsäck att sitta på!Om mötet inte kan genomföras på plats, på grund av coronarestriktioner, så krävs anmälan för att få länk och vara med på digitalt årsmöte.Tänk på att din medlemsavgift måste vara betald, så att den kan kontrolleras av kassör, senast två dagar före årsmötet.Har du förslag till valberedningen så kontakta Bengt Olofsson, flygogront@telia.com, tfn 070-5301976.Klubben sponsrar hundar som går diplomtest i vildsvinshägn under dagen den 12 juni med 500:- i efterhand (pengarna ansöks hos kassör). Vi har också 100:- rabatt vid träning i hägn denna dag. All bokning av träning och diplomtest görs direkt till Mamima Jakt. Anmälan bör ske senast 5 juni, begränsat antal platser. Mamimajakt.seFint pris lottas ut bland deltagare på årsmötet! Välkomna!

VÄLKOMNA TILL SVENSKA RASKLUBBEN FÖR GONCZY POLSKI

Hemsidan är under uppbyggnad men skicka gärna in bilder och videos till oss som vi kan dela med oss av på våran hemsida.